Na het succes van mijn zoete cruffins gevuld met dulce de leche (als je die nog niet gemaakt hebt haal dan als de wiedeweer twee blikken vers croissantdeeg in huis), presenteer ik jullie deze té lekkere hartige Italiaanse variant die ik maakte voor Elle Eten. Deze Italiaanse cruffins hebben een lekker krokant korstje en een heer-lijk smeuïge binnenkant. Fantastisch voor bij de borrel. We vullen de cruffins met verse oregano en een jonge boterachtige kaas die perfect smelt tussen de laagjes deeg. Het zoete croissantdeeg combineert waanzinnig lekker met kaas en Italiaanse kruiden! Zet de Italiaanse cruffins direct als ze uit de oven komen op een mooi bord en drizzle er wat honing over. Misschien nog wat verse blaadjes oregano erbij en een schaaltje taggiasca olijfjes.. Niets meer aan doen.
Behalve een hele grote hap nemen en genieten. En misschien een glas van deze volle, houtgelagerde en lichtkruidige Chardonnay erbij.
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 30 mei 2021 door beaufood