
Één van de leukste aspecten van mijn “werk” is het contact met jullie, de lezers. De reacties op de site en social media zijn een grote inspiratiebron voor mij. Zo vroeg lezeres Nathalie afgelopen weekend om een hartige versie van het havermoutbrood met hazelnoot en rozijnen. Bijna direct ben ik de keuken ingedoken om een hartige havermout cake met geitenkaas te maken.
Voor dit recept heb je havermoutmeel nodig dat je eenvoudig zelf maakt met een blender. Zo hoef je niet speciaal een pak te kopen. Je zou zelfs, nadat het meel gemaakt is, de rest van de ingrediënten bij het meel kunnen toevoegen en het apparaat zijn werk laten doen. Vervolgens stort je het deeg in een cakevorm en schuif je de vorm de oven in. Ideaal, als je het mij vraagt.
De hartige havermout cake is bij mij inmiddels op. Ik heb de kinderen een stuk meegegeven en de rest heb ik zelf opgegeten…. Als lunch (nadat ik een half uurtje boven de cake had gehangen voor de foto’s) met een lik roomkaas, de volgende dag rond de klok van 4 en ’s avonds bij een kop thee. De havermout cake is ook lekker bij een kom kippensoep of in stukjes gesneden bij een borrel.
Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl
Geplaatst op 20 januari 2017 door linda