Hartige bladerdeegtaart met paddestoelen, ui en kaas

Over bladerdeeg moet je weten dat wanneer je er niets opsmeert, dun belegt of niet inprikt dat dan tussen alle laagjes, waar bladerdeeg uit bestaat, lucht komt en ze 
“opgeblazen” worden. Leuk wanneer je een mooi randje wilt, minder leuk wanneer je 1 grote opgeblazen hartige bladerdeegtaart hebt. Om te zorgen dat dat niet gebeurd prik je gaatjes in het deeg waar je niet wilt dat het bladerdeeg gaat uitzetten. De rand laat je vrij. Om een extra mooie rand te krijgen snijd je hem half in. Met de achterkant van een aardappelmesje bijvoorbeeld.

Nu de herfst begonnen is ben ik aan de slag gegaan met paddestoelen. Lekker met gebakken uien. De laag onder de paddestoelen maak je heel snel, door crème fraîche met geraspte kaas te mengen en op smaak te brengen met wat peper en zout. Een soort van bechamèlsaus maar dan anders. Let op dat je de paddestoelen na het bakken goed uit laat lekken, anders krijg je een hele natte, hartige bladerdeegtaart. Paddestoelen en tijm gaan heel goed samen, strooi zoveel je wilt!

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 21 oktober 2018 door UitPaulinesKeuken