Het ideale bijgerecht – zeker met kerst – zijn deze haricots verts met een twist. Haricots verts combineren namelijk supergoed met het knapperige van amandelschaafsel en het rokerige van spek. Dit recept is voor 6-8 personen; kook je voor een kleinere groep of wil je het gewoon doordeweeks eten? Halveer dan gerust het recept.
Het begint allemaal met het beetgaar koken van de boontjes, wat slechts een paar minuten duurt. Terwijl die koken, rooster je het amandelschaafsel tot goudbruin. Voeg een vleugje sinaasappelrasp toe voor een frisse twist. Het spek bak je tot het heerlijk knapperig is. Het opmaken van deze haricots verts is net zo leuk als het eten ervan. Leg de boontjes op een schaal, strooi het amandel-sinaasappelmengsel erover, gevolgd door het spek. Maak het af met wat geraspte Parmezaanse kaas en een zigzag van balsamico cremosa. Een eenvoudig, maar o zo smaakvol bijgerecht dat zeker in de smaak zal vallen!
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 18 december 2023 door UitPaulinesKeuken