Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

Happy Stones. Ik maakte er voor het eerst kennis mee tijdens de eerste corona-periode. Mensen lagen massaal overal leuke, gekleurde steentjes neer om elkaar wat op te vrolijken tijdens een verschrikkelijke rotperiode. Geweldig! Maar hoe maak je ze nou precies en wat is er zo leuk aan het schilderen van Happy Stones? Je leest er alles over in dit blog. Plus: we geven je toffe voorbeelden van wat je zoal op zo’n steentje kan maken. Leuke activiteit om te doen met de kinderen.

Het idee achter Happy Stones is simpel: je maakt (al dan niet met je kinderen) een kunstwerk van de door jullie verzamelde steentjes. Dit kan je doen met verf. Ben je klaar? Dan verstop je de Happy Stones op uiteenlopende plaatsen. Ze worden ook nog weleens gebruikt als ‘schat’ tijdens Geocaching.

Happy Stones maken

Happy Stones maken is een leuke bezigheid. Ik bedoel: wat is er nou leuker dan iemand blij maken met een zelfgeschilderd steentje. Al dan niet met een leuke boodschap erop. Hoe leuk is het dat je iemand op kan vrolijken of blij kan maken met zoiets als een steen? Het is dan ook een leuk tijdverdrijf en nog leuker als je jouw steentje uiteindelijk ergens op Facebook of een andere Happy Stones-pagina tegenkomt. Kortom: aan het schilderen maar en dit heb je nodig:

Lees verder op www.love2bemama.com

Geplaatst op 10 april 2022 door love2bemama