Dit is een van de recepten die ik speciaal voor het nieuwe nummer van Paleo Magazine heb gemaakt en deze wilde ik echt even met je delen. Soms heb je namelijk zo’n maaltijd waar je gewoon van kunt blijven eten. Waarbij je het oprecht jammer vindt dat je op een gegeven moment gewoon VOL zit en je echt niet meer op kunt.
Dit was zo’n maaltijd. Een grote kom vol lekkers.
Een schaaltje vol geluk, en daarom noem ik dit dus een Happiness Bowl! Alleen die kleurtjes al, daar word je toch helemaal blij van?
Mocht je nog steeds niet overtuigd zijn dat gezond eten ook lekker kan zijn, dan daag ik je uit om deze salade te proberen. Het is even wat werk om ‘m te maken, maar ach je maakt meteen 4 porties tegelijk en dat betekent waarschijnlijk dat je nog wat over houdt voor een volgende maaltijd. Wel zo handig, want waarom zou je vaker koken dan nodig is?
Dat brengt me ook op een ander idee trouwens, ik ben sinds deze week de restjes groente aan het opsparen in de vriezer. Restjes die ik normaal weg zou gooien, maar die echt wel eetbaar zijn. Denk aan de stam van de broccoli en de bloemkool. De blaadjes van de bloemkool. Kapjes van de courgette, restje bloemkoolrijst, enzovoorts. Alles gaat in een grote bak in de vriezer en wanneer hij vol is ga ik daar een lekkere groentesoep van maken.
Nu ik daar mee bezig ben zie ik ook direct hoeveel ik eigenlijk weggooi. Zó zonde! Als ik dan toch voor die dure biologische groente heb betaald kan ik er maar beter alles van gebruiken. 😉
Hoe dan ook, hieronder vind je het recept voor deze superlekkere salade. Zoals je op de foto kunt zien heb ik er gekruide chufa’s overheen gedaan, dat hoeft niet, maar ze maken de salade wel extra lekker. Het recept daarvoor vind je ook in Paleo Magazine.
Wil jij Paleo Magazine ook bestellen met daarin nog heel veel meer lekkere recepten? Dat kan via deze link!
Ingrediënten
Geplaatst op 15 september 2016 door eetpaleo