
Halloumi is een heerlijk ongerijpt geitenkaasje dat door zijn structuur perfect is om te grillen. Je kunt er bijvooorbeeld dikke plakken van snijden en die vervolgens kort grillen voor op een lekkere salade. Of maak er een lekkere burger van! Zoals deze burger met halloumi en avocado-salsa. Maar het allerlekkerste recept dat ik met halloumi maakte is misschien nog wel deze saté met pindasaus. Vegetarische saté om precies te zijn aangezien je geen vlees maar halloumi gebruikt. Homemade pindasausje erbij, een portie rijst, groenten en je hebt een heeerlijke avondmaaltijd.
- 225 gr halloumi
- 2 bosuitjes
- 1 el ketjap manis
- 1 el sesamzaadjes
- 4 saté prikkers
Voor de pindasaus
- 2 el pindakaas
- 100 ml water
- 1 el ketjap manis
- 1 el sojasaus
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 24 november 2017 door beaufood