Halloumi salade met parelcouscous, pesto en olijven

Halloumi, ik vind deze grillkaas zó lekker. Vooral op warme lente en zomerdagen, deze kaas heeft namelijk een beetje een zoutige smaak. Omdat deze frisse salade met halloumi en quinoa zo enorm populair is op de blog, werd het tijd voor een tweede variant: halloumi salade met parelcouscous, pesto, olijven en basilicum!

De Italiaanse smaken passen perfect bij de halloumi en maken van deze salade een echte zomerse salade! En door de kleuren staat de halloumi salade ook nog eens mooi op tafel.

De rode pesto kun je natuurlijk uit een potje halen, maar is zoveel lekkerder om zelf te maken. Dit kost helemaal niet zo veel werk en tijd, vooral wanneer je een foodprocessor hebt.

Dit heb je nodig

80 gram parelcouscous
1 pakje halloumi
half zakje veldsla (1 grote hand)
8 á 10 tomaatjes (romaatje)
30 gram pijnboompitten
1 potje/bakje Kalamata olijven (200 gram)
verse basilicum
peper
4 theelepels rode pesto of zelf rode pesto maken

Geplaatst op 09 juni 2020 door feelgoodbyfood