Het klinkt heel kinderachtig, je eten zoet maken, zoiets als appelmoes-door-de-spruitjes voor lastige koters. Maar het boek Koken met karamel waar ik gisteren over had staat toch echt vol met grotemensendingen. Zoals deze beeldige taart met wortel, krieltjes en paprika en een paar lepels pittige chilikaramel om al die zoetigheid in balans te houden. Het is even een gefrut, maar dan heb je ook wat. Het is een vrij klein taartje, genoeg voor 4 personen als voorgerecht of voor 2 als hoofdgerecht, met bijvoorbeeld een groene salade erbij.
Nodig:
4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
250 g krielaardappeltjes in de schil
3 niet te dikke wortelen
1 kleine rode paprika
1 grote ui
wat takjes verse tijm
klontje boter
scheutje olijfolie
50 g karamel (hier vind je het basisrecept) + wat extra
snuf chilivlokken (uit zo’n molentje)
wat boter en bloem voor invetten vorm
Lees verder op www.kokenmetkarin.nl
Geplaatst op 18 maart 2021 door KokenmetKarin