Hartige taarten kunnen echt heel lekker zijn; een mooie quiche bijvoorbeeld, en met de vullingen kun je eindeloos variëren. En natuurlijk kun je met een beetje creativiteit (of Google!) ook een lekkere Paleo taartbodem maken.
Op dat punt aangekomen moet ik iets bekennen: ik vind een Paleo hartige taart met bodem (van amandelmeel) eigenlijk niet zo heel lekker. Van een quiche met een ‘gewone’ bodem vond ik dat trouwens ook. Het is leuk dat er een bodem onder zit en een mooie korst langs de randjes, maar ik vind de vulling altijd veel lekkerder. Dan hoeft die korst niet zo nodig voor mij.
Daarom besloot ik gewoon een lekkere groentetaart te maken zónder korst. En ja deze ziet er ook best mooi uit, vind ik zelf. Bij het bedenken van de vulling heb ik me laten leiden door de restjes in de koelkast (dat krijg je wanneer je teveel boodschappen voor Kerst in huis haalt) maar de combinatie is echt lekker. Op de bodem begin je met plakjes peterseliewortel (in waaiervorm) maar als je dat niet kunt vinden/niet lekker vindt dan kun je ook gewoon pastinaak gebruiken. Dat is net zo smakelijk 😀
Daarna is het een kwestie van asperges en cranberries erop leggen, vervolgens klop je eieren met kokosmelk en wat kruiden en voor je het weet kan je hartige taart in de oven. Het feit dat je er geen bodem bij maakt scheelt je niet alleen een hoop ingrediënten, maar ook behoorlijk wat tijd.
Ingrediënten
Geplaatst op 15 december 2016 door eetpaleo