Het is maar goed dat ik geen klompen draag want ze zouden om de haverklap breken. Zo is daar ineens Maggi roerbak-carbonara. Met champignons en lente-ui, ook dat nog. Zelf toe te voegen uiteraard, want zo zijn zakjesfabrikanten. Toch is enige compassie op z’n plaats. De voedingsindustrie heeft het namelijk moeilijk nu steeds meer mensen de onzinmixpoeders links laten liggen. Processed foods zijn passé. Consumenten hebben liever vers, lokaal, duurzaam en gezond. Complete ‘zonder pakjes en zakjes’-groepen zijn actief op Facebook (zoals deze en deze) en mijn eigen antipakjeskookboek was vast niet toevallig het op twee na best verkochte kookboek van 2016.
Maar kijk, de industrie heeft nieuwe bondgenoten gevonden. Tal van bloggers en vloggers willen in ruil voor een paar centen best aardappelpuree uit een zakje promoten. Of margarine of oviebollen of genoemd wokgedrocht. Een recept erbij? Tuurlijk. Voeg aan het carbonarapakje ook nog spek, ei, Parmezaanse kaas en broccoli toe en je krijgt (‘HELL YEAH!’) pardoes een ‘VET HEERLIJK’ gerecht. Je zou toch zeggen: waar heb je dan nog dat pakje voor nodig? Tja. Zo blijft mijn noeste zendingswerk natuurlijk dweilen met de kraan open. Waarom maken alle zichzelf respecterende eetschrijvers (m/v, online/offline) niet gewoon gezamenlijk een vuist tegen de onzindictatuur van fabrikanten? Consumenten willen immers beter eten in plaats van nog meer geleuter.
Lees verder op www.kokenmetkarin.nl
Geplaatst op 01 april 2021 door KokenmetKarin