Groenterondo’s

Lezerspost over een nouveauté, groenterondo’s van Bonduelle. Vergezeld van de onvermijdelijke vraag: “Komt er een keer een recept?” Maar wacht even, waar ken ik dat van? In mijn oneindige inspiratie-archief kwam ik foto’s tegen uit de Franse supermarkt, want ook daar ben ik altijd alert. ‘Palets de légumes’, diepvriesgroenteschijven met courgette, wortel en doperwt, of met courgette, tomaat en aubergine. Uit 2018 alweer. Glad vergeten en nooit wat mee gedaan, maar intussen zijn ze dus ook in Nederland gearriveerd en heten ze Groente Rondo’s (met spatie, grr).

In de Franse supermarkt zag ik ze nu ook liggen, daar heten ze trouwens nog steeds ‘palets’, maar in de Amsterdamse supermarkten in mijn eigen buurt kwam ik ze niet tegen in het vriesvak, dus ik moet het doen met online informatie. De fabrikant mikt duidelijk op ‘een kidsproof maaltijd’ want u weet: kinderen en groente, dat is een heikele combinatie. Door de vorm lijkt het inderdaad niet op groente, eerder op een burger en op de foto maken ze er ook nog eens een vrolijk gezichtje mee op het bord.

Alles om het kroost te plezieren, al begreep ik van een testpanel dat de knapperigheid helaas een beetje tegenvalt. Ze zijn er in drie stoplichtkleursmaken, courgette/aubergine (rood), pompoen/pastinaak (oranje) of erwtjes/spinazie (groen) en bestaan uit vooral groente, plus wat zetmeel, ei, zuivel en specerijen. Op zich niks mis mee dus, en dat voor 50 cent per stuk, acht in een zak.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 30 juni 2023 door KokenmetKarin