De barbecue is ready to go, de koele rosé staat te springen om in het glas te mogen, de stokbroden zijn gesneden, de gamba’s liggen in de marinade en o ja.. er moeten misschien ook nog wat groenten op de barbecue. Kom jij nou niet verder dat een gepofte aardappel en een paar plakken courgette? Dan heb ik vandaag dé tip voor je! Groenten van de barbecue met kruidenolie. Want met mijn zelfgemaakte kruidenolie til je elke groente van de barbecue met één lepelbeweging naar een hoog niveau. Welke groenten je ook gebruikt. Denk aan courgette, paprika, prei, venkel, knolselderij, koolrabi, bloemkool en ga zo maar door. Je kunt veel meer met groenten op de barbecue dan je denkt. Ik vertel je er meer over!
Ik kan een heel lijstje opsommen met culinaire groentegerechten van de barbecue, maar het is wel zo gezellig om ook wat tijd met je gasten door te brengen en niet alleen maar bij het vuur te staan. En er zijn van die avonden dat je héél veel zin hebt in lekker eten, maar niet om lang te kokkerellen. Lang verhaal kort: met deze geroosterde groenten met zelfgemaakte kruidenolie zit je altijd goed én het staat ook nog eens binnen no time op tafel. Deze kruidenolie past vrijwel bij alle soorten groenten. Ik sneed bijvoorbeeld een venkel in dikke plakken, smeerde deze in met een laagje olijfolie en roosterde de plakken een paar minuutjes per kant boven de kolen. Kruidenolie erover, wat gehakte hazelnoten. Góddelijk. Doe hetzelfde trucje met plakken courgette, rode puntpaprika (vind ik altijd nét even smaakvoller dan gewone paprika), plakken bloemkool etc. Verzamel alles op een mooi groot bord, kruidenolie erover et voilà!
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 30 juni 2023 door beaufood