Groentechips, gezond of niet?

Het huidige advies van de Gezondheidsraad is om 250 gram groente per dag te eten. Dit is echter voor het overgrote deel van de Nederlanders lastig te realiseren. Fabrikanten spelen hier op in en brengen steeds meer groentevarianten van producten op de markt. Denk aan bloemkoolrijst, courgetti of een pizzabodem van bieten. Een ander product wat je tegenwoordig voorbij ziet komen, is de groentechips. Ik vroeg me af, zijn deze wel zo gezond?

Bereidingswijze

Groentechips kun je kant en klaar halen in de winkel. Maar je kunt het ook zelf maken. Zo is er chips te maken van bieten, zoete aardappel, wortel, pastinaak of boerenkool. Snijd hiervoor de groenten in dunne plakjes; hoe dunner hoe beter. Je kunt ervoor kiezen de groenten te frituren, 3 minuten op 180 graden. Of besprenkel ze met olie en bak ze 15 tot 20 minuten in de oven op 180 graden. Hierbij is de ovenvariant natuurlijk de slankere variant.

Lees verder op www.fit.nl

Geplaatst op 07 maart 2017 door fitnl