Groentecarpaccio met granaatappel

Afgelopen week oogstte ik de allereerste rode biet uit onze moestuin! Die moest natuurlijk verwerkt worden in een recept. Meestal zijn de bietjes die ik koop al wat slap en niet zo vol van smaak, nou dat was bij deze biet dus echt niet het geval. Wat is het heerlijk om zelfgekweekte groenten te eten! Nog een reden om een moestuin te beginnen: alle groenten zijn echt verser dan vers en bovendien kun je ze altijd langer bewaren wanneer je ze eenmaal hebt geoogst. (al bepaal je natuurlijk helemaal zelf wanneer je iets oogst, zo kun je uiteindelijk iedere dag écht verse groenten eten)

Het is dat de courgettes nog niet volgroeid zijn en mijn granaatappelboompje nog geen vruchten laat zien, maar anders had ik dit gerecht bijna helemaal met producten uit eigen tuin kunnen maken!

Kweek jij je eigen groenten of heb je een ander adres waar je groenten vers van het land kunt kopen? Vind je dat hier een verschil in zit qua smaak?

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 rode biet
  • 1 rijpe avocado
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 el verse munt, fijn gesneden
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • 2 tl citroensap
  • peper en zout
  • pitjes van ½ granaatappel
  • 4 el pijnboompitten

Bekijk het hele recept op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 22 juli 2017 door eetpaleo