Dit is een heerlijk familiegerecht boordevol vitamines en energie. Ideaal voor op een doordeweekse dag. Het groentebedje met pasta is ook heerlijk als je daarna nog wilt sporten. Het valt namelijk niet te zwaar op de maag maar geeft je wel veel energie.
• Aubergine
• Courgette
• Rode ui
• Rode paprika
• Blik kidneybonen
• 2 handenvol spinazie
• knoflook
• blik tomatenblokjes
• handjevol cherrytomaten
• 3 kipfilets
• volkorenpasta of speltpasta
• olijfolie
• Parmezaanse kaas
Kruiden:
• 4 tl cajun kruiden
• 2 tl laos
• 2 tl gemalen komijnzaad
• 2 tl paprikapoeder
• peper en zout
Snijd de aubergine, courgette, ui, rode paprika en kipfilet in kleine stukken. Strooi wat zout over de courgette en aubergine en laat even staan. Bak de ui in een koekenpan met olijfolie en voeg daarbij de kipfilet. Doe meteen een deel van de kruiden bij de kip zodat deze de heerlijke smaken opneemt. Breng ondertussen een pan met water aan de kook voor de pasta. Volg de instructies op de verpakking om de pasta te maken. Voeg nu ook de kidneybonen, spinazie, geperste knoflook en de tomatenblokjes bij de groenten in de pan. Als laatste doe je de gehalveerde cherrytomaatjes erbij. Doe de rest van de kruiden in de pan en laat het geheel lekker sudderen. Giet de pasta af. Maak eerst een groot groentebedje op je bord en doe daar boven op een kleinere hoeveelheid pasta. Eigenlijk de omgekeerde volgorde dan wij gewend zijn. Hierdoor zorg je dat je meer groenten binnen krijgt en minder koolhydraten. Strooi als laatste nog wat Parmezaanse kaas over het geheel en je bent klaar om te smullen.
Eet smakelijk!