Het eten van groente en fruit kan er voor zorgen dat mensen zich gelukkiger voelen. Ik kan me dat eigenlijk net voorstellen want ik loop al kokkend langs de groente schappen in de supermarkt. Iedere extra portie schijnt, tot acht porties per dag, te zorgen voor een groei in het geluksgevoel. Onderzoekers van de universiteit van Warwick, Engeland en de universiteit van Queensland, Australiƫ, volgden in totaal 12.000 mensen met verschillende leeftijden en achtergronden. De deelnemers hielden jarenlang een voedseldagboek bij en werden uitvoerig onderzocht door psychologen en psychiaters. Dan hebben die deelnemers vast nooit de spruiten van mijn moeder gegeten!
Deelnemers die van bijna geen fruit en groente nuttigen naar dagelijks acht porties gingen, ervoeren een geluksgevoel vergelijkbaar met het vinden van een baan na lange tijd werkloos zijn. De verbeteringen in het geluksgevoel ontstonden binnen twee jaar. Met andere redenen voor een toenemend geluksgevoel werd daarbij rekening gehouden. Ik vraag me dan ook af wat de correlatie zou kunnen zijn met depressiviteit. Kan je mensen met een depressie zich geestelijk gezond laten eten?
Lees verder op www.modelworkout.com
Geplaatst op 02 augustus 2016 door modelworkout