Groene wraps met Pastinaakfrietjes

De koolrabi; een lekker knapperige groente. Vaak gewoon als knolletje te koop, maar af en toe kom je hem ook in zijn originele staat tegen: met lange stelen en grote bladeren eraan. Wist je dat je die bladeren perfect als gezonde wrap kunt gebruiken? De bladeren zijn lekker stevig, hebben een 'bite' zonder taai te zijn en ook een warme vulling blijft er goed in. (in tegenstelling tot sommige wraps waarbij de wrap inclusief vulling in je handen uit elkaar valt..)

Gooi deze bladeren dus niet weg, maar gebruik ze als wrap. Zo zet je eenvoudig een lekkere maaltijd op taf el, of kun je een lunch maken die je gemakkelijk mee kunt nemen en lekker uit de hand kunt eten. Het gerecht hieronder is ook helemaal geschikt om zonder bestek op te peuzelen. (dat scheelt weer afwas, toch?)

Ingrediƫnten (voor 2 porties)

  • Pastinaak - 2 grote exemplaren
  • Kokosolie - 2 el
  • Ui - 1, in dunne halve ringen gesneden
  • Rundergehakt - 300g
  • Biologische gehaktkruiden - 1 tl
  • Salie - 2 el, vers, f ijn gesneden
  • Koolrabiblad - 8 stuks
  • Italiaanse kruiden - 1 el, gedroogd
  • Zout - naar smaak

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 10 april 2017 door eetpaleo