Groene shakshuka met feta en salsa verde

Welkom in januari, jij bent vást toe aan wat gezonds! Ik tenminste wel. Ik mis de eindeloze borrels en chique diners nu al, maar het voelt ook lekker om weer even terug in het gareel te gaan. Na het eten van deze groene shakshuka voelde ik me meteen 200% gezonder en dat voelt heerlijk. In dit groene pannetje proef je – daar komt ‘ie hoor – groene paprika, broccoli, spinazie, doperwten, avocado, lente-ui, peterselie, koriander en limoen. Noem het vijftig tinten groen. Vrees trouwens niet voor een slappe hap hoor, deze shakshuka is sauzig, zoals het hoort, en heeft met zoutige feta, gepocheerde eitjes en een goede olijfolie een hele goede smaak. Serveer dit eenspansgerecht als lunch of als avondeten, eventueel met geroosterd brood of pita om het op te lepelen.

Groene shakshuka

Dit Midden-Oosterse gerecht wordt eigenlijk altijd gemaakt op basis van tomatensaus. Ik vond ‘t wel zo leuk om de groene trend door te zetten en liet die saus dus achterwege. In plaats daarvan maakte ik een romig sausje van doperwten en limoen. Zo heb je tóch dat smeuïge zoals het hoort in een shakshuka, maar ziet het er wel nog fris en appetijtelijk uit. In de saus maakte ik kuiltjes waarin ik een paar eitjes liet stollen. Doe dat tot de gewenste hardheid – ik vind het zelf erg smakelijk als de dooier nog een beetje door de rest van het gerecht druipt.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 11 februari 2023 door beaufood