Groene salade met druiven

Niks heerlijkers dan eten uit eigen tuin, al moet je wel leren omgaan met overvloed. Net toen ik zelf door mijn gulle pruimenoogst heen was, appte een wanhopige vriendin met een kruiwagen vol mirabellen, of ik alsjeblieft wat kwam ophalen.

Dat zijn verrukkelijke kleine gele pruimpjes, dus ik sprong meteen op de fiets, voorzien van wat potten zelfgemaakte bramenjam als ruilmateriaal. Ik kreeg versgebakken mirabellentaart en een blik op de voorraadkast vol imposante rijen mirabellenjam. En nog steeds had ze een hele bak fruit over

O, en ik wilde hopelijk ook druiven mee? De koelkast bleek volgestouwd met blauwe en witte trosjes. Die moesten zo snel mogelijk op, want de eerste fruitvliegjes waren al gesignaleerd. De kleine witte bleken wat aan de zure kant, maar de blauwe waren heerlijk zoet. Snel namen we afscheid. De vriendin moest namelijk weer verder, want haar buurvrouw was net een verzameling uit de kluiten gewassen courgettes en pompoenen komen brengen, uit eigen moestuin. Plus een krat overrijpe tomaten die dringend tot soep moesten worden verwerkt.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 08 november 2022 door KokenmetKarin