Stel, je wilt lekkere koekjes maken maar dan wel zonder noten. En ze mogen er best een beetje stoer uitzien, echt iets voor kinderen. Dan zit je goed met deze groene koekjes!
Er worden totaal geen kleurstoffen aan toe gevoegd, maar toch zien ze mooi groen. Hoe dat kan? Door een chemische reactie tussen baksoda (bakzout) en zonnebloempitten. Grappig he? Ik zal het nog iets duidelijker uitleggen: zonnebloempitten bevatten chlorofyl (net als alle andere planten) dit is een antioxidant en bovendien ontzettend gezond. Maar, chlorofyl is ook een ‘zuur’ en wanneer je dit met baksoda combineert, wat sterk basisch is, krijg je een chemische reactie en wordt de groene kleur zichtbaar. Een kwestie van basis scheikunde dus.
Deze reactie kan absoluut geen kwaad. Het heeft daarnaast ook géén invloed op de smaak en het wordt er ook niet minder gezond door.
Ingrediënten
Geplaatst op 06 februari 2017 door eetpaleo