Groene avocado gazpacho

Het is zonnig, het is zomer en ik heb zin om mijn gasten vanavond te trakteren op iets fris om het diner van vanavond mee af te trappen. Niet iets met teveel moeite (er staat al genoeg op het menu), maar wél iets met heel veel smaak en iets dat mooi op tafel staat. Het werd deze groene avocado gazpacho! Met (natuurlijk) avocado, komkommer, lente ui, een groen pepertje voor wat pit en limoen voor frisheid. Oh én (deze verwacht je misschien niet) karnemelk… Dit geeft de gazpacho een geweldig lekker romig zuurtje. Zó lekker. En het fijne? Je gooit alles in de blender en je bent klaar. Even goed koud laten worden en daarna serveer je het in mooie glazen, in mijn geval champagne glazen, en klaar is je frisse, zomerse voorgerecht.

Extra leuk: zet er een tapas hapje bovenop als kleine amuse maakt het nét even feestelijker.

Groene gazpacho

Een gazpacho is een koude soep gemaakt van rauwe ingrediënten zoals rijpe tomaten, komkommer, rode paprika en een beetje knoflook. Een klassiek Spaans zomergerecht. Populair omdat het lekker fris, licht en verkoelend is op warme dagen. Alles gaat rauw in de blender wat zorgt voor die pure frisse smaak. Even goed koud laten worden en je hebt de perfecte zomersoep op tafel! De klassieke gazpacho is rood van kleur, maar ik ging dit keer voor groene groentes en romige avocado. Het resultaat? Een suuuper lekkere, frisse en romige groene gazpacho. Mijn geheime smaak touch? Een klein scheutje karmemelk.. Dat geeft deze gazpacho een romig fris zuurtje. Heerlijk!

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 19 juli 2025 door beaufood