
Op mijn thuiswerkdagen lunch ik het liefst met een lekkere, frisse salade. Nu kan ik natuurlijk 's ochtends mijn bed uitspringen, bedenken wat ik die dag wil koken, naar de supermarkt racen, alles inslaan en dan de rest van de dag werkenen eten maken zodra ik trek heb. Ik zie dat veel andere foodbloggers zo te werk gaan - chapeau - maar het wil mij gewoon maar niet lukken. Ik ben niet zo goed in plannen, en als ik dan een planning heb vind ik het onmogelijk me eraan te houden (hoi ADHD, ik heb nogal last van je de laatste tijd). Ik kan natuurlijk a.) onwijs gaan lopen mokken op mijn onvermogen om dingen vooraf te bedenken of b.) er creatief mee omspringen en op het moment zelf bepalen wat ik ga doen. Kijk, dat past me beter Een mooie bijkomstigheid is dat ik op zo'n spontaan moment gedwongen word om iets lekkers te bedenken met wat ik nog in huis heb, en dat is ook met deze salade weer aardig gelukt.
Een blik op de fruitschaal leerde me dat we nog een courgette hadden, een halve komkommer en een bos radijs. Uit de koelkast toverde ik nog een en ander, en na wat draai- en husselwerk toverde ik een bijzonder lekkere salade op tafel. Omdat ik alleen maar groene en rode producten had gebruikt, doopte ik dit tot "groen rode salade met een bite". De bite zit hem niet alleen in de knapperigheid, maar ook in de spicyness van dit gerecht, waar zowel de radijs als het mini stukje rode peper voor zorgen. Als je wel een planner bent, maak deze salade dan vooral de avond van tevoren. Kan je hem lekker meenemen naar werk.
Lees verder op www.goodfoodlove.com
Geplaatst op 02 juni 2016 door goodfoodlove