Grissini

Doorgaans kan ik mij goed vermaken in mijn uppie. Als zelfstandige werk ik om te beginnen tot volle tevredenheid alleen thuis, maar ook buiten werktijden gaat het prima. Geef mij een goed boek en een pot thee (of een Netflix-serie en een fles wijn) en je hebt geen kind aan mij. Maar eten in je eentje? Dat vind ik oprecht ongezellig. Eten is een sociaal fenomeen, dat doe ik het liefst samen. Maar ja, laatst was ik een weekje op solovakantie in de Italiaanse Veneto en hoewel het zwemmen, fietsen en lezen mij uitstekend afging, vond ik vooral de avondmaaltijd toch een dingetje. Natuurlijk heb ik, al was het maar beroepshalve, volop aandacht voor wat er op mijn bord ligt, maar tussen de borden door, wat doe je dan?

De telefoon is geen optie. Dat oogt zielig, alsof je workaholic bent (kijk mij eens belangrijk wezen) of socialmedia-verslaafde (hoeveel likes heb ik al op dit instagram-pastaatje?). Met een papieren krant zwiep je om de haverklap het zoutvaatje van tafel, dan werkt de digitale krant op de tablet beter. Al gaat er natuurlijk niks boven een fijn boek. Niet al te groot of dik maar vooral niet al te meeslepend, je moet je er makkelijk uit los kunnen rukken voor de volgende gang. Bovendien wil je af en toe ook geïnteresseerd (nee, ik ben heus geen sneu muurbloempje, ik zit hier voor mijn plezier) om je heen kijken.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 09 februari 2021 door KokenmetKarin