Griekse aardappels

Een opfleurboodschap in deze grijze dagen terwijl het nog lang geen lente is: een gewoon lekker bordje eten kan altijd. Kijk maar naar deze zonnige gebakken aardappels uit de oven op z’n Grieks. Doodsimpel en vrolijk stemmend.

Een paar jaar geleden lunchte ik bij L’Arpège, het Parijse driesterrenrestaurant van de wereldberoemde groentechef Alain Passard. Lunch is misschien niet het goede woord. Terwijl buiten de lentezon uitbundig scheen, kregen wij binnen een urenlange variétévoorstelling voorgeschoteld waarbij het ene na het andere verleidelijke bordje op tafel verscheen – ik telde er wel 21. Allemaal even prachtig en even verrukkelijk.

Halverwege de middag kwam er een ouder stel de bomvolle zaak binnen, type bejaarde bohémiens, kleurrijk en extravagant. Zij een soort Vivienne Westwood met handmatig bijgekleurde appelwangetjes, hij in een roze-oranje jasje-dasje-pochetje-combi. Duidelijk habitués, want ze krijgen het mooiste tafeltje en een zoen van het voltallige personeel. (O hemel, weet u nog?

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 13 maart 2021 door KokenmetKarin