Gratin van zoete aardappel

Een nieuw kookboek, dat heeft altijd flink wat voeten in de aarde. Zo was ik twee volle weken zoet met het koken van 75 recepten voor de foto. Dat betekent je hele huis overhoop, een Mount Everest aan boodschappen, een fotograaf met een batterij lampen, een styliste met 1001 bordjes en tafelkleedjes en een extra hulpkok.

Aan de slag. Tot wel 14 gerechten op een dag aan toe, die allemaal na de foto op mijn steeds voller wordende keukentafel belandden. Je zou denken: handig, dan heb je meteen ook de lunch geregeld, maar nou is het gekke, iedereen had vooral zin in boterhammen met kaas.

Dat komt goed uit, als groot kaasliefhebber heb ik altijd Hollandse boerenkaas in huis. Romig, nootachtig, liefst met stalgeur en een vleugje pit, daar kan geen gepasteuriseerde fabriekskaas tegenop. Bovendien een staaltje vakmanschap dat niet zo makkelijk te imiteren valt, van vegan kaas ben ik bijvoorbeeld nog nooit een eetbare variant tegen gekomen. Maar dit terzijde. Al snel was mijn lunchvoorraad kaas erdoorheen gejast, en de tijd ontbrak om langs de markt of de kaasjuwelier te gaan.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 22 december 2021 door KokenmetKarin