Granola koekjes met cacao nibs

Als je op zoek bent naar een gezonde snack, denk dan eens aan granola. Granola is een soort muesli, maar dan zelf gemaakt en een stuk gezonder. Muesli uit de supermarkt zit meestal vol suikers, waardoor je je ontbijt al snel omtovert tot een ware calorieën bom.

Granola is snel gemaakt, veel gezonder dan de kant en klare muesli die je in de winkel koopt en je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten. Je kunt granola maken van amandelen, hazelnoten, pecannoten of walnoten. Maar je kunt er ook cacao nibs, hennepzaad of lijnzaad aan toevoegen. Gezonde granola koekjes met cacao nibs maak je al heel gemakkelijk met granola aan de basis.

Granola koekjes met cacao nibs:

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 9 minuten
Totale tijd: 24 minuten
Porties: ongeveer 30 koekjes.

Ingrediënten:

  • ½ kopje roomboter
  • ⅓ kopje bruine basterdsuiker
  • ⅓ kopje (biologische) appelmoes
  • ¾ kopje natuurlijke pindakaas (zoals amandelpasta of hazelnootpasta)
  • 4 eetlepels agave nectar of honing
  • 1 theelepel vanille-extract
  • ¼ kopje bloem
  • 3 ½ kopjes granola (zie recept granola van amandelen)
  • ⅓ kopje hele havervlokken
  • ½ kop cacao nibs
  • Topping: nutella (optioneel)

Bereidingswijze:

  • Meng de roomboter en basterdsuiker in een grote kom.
  • Leg ondertussen bakpapier op een bakplaat.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Klop het mengsel tot het luchtig is en de suiker goed is opgenomen.
  • Voeg vervolgens de appelmoes, natuurlijke amandelpasta of hazelnootpasta, agave, en vanille extract toe.
  • Roer het geheel tot alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn.
  • Voeg de bloem in delen toe aan het mengsel.
  • Vervolgens roer je de granola er in delen door.
  • Uiteindelijk voeg je ook de hele havervlokken toe, tot het deeg stevig genoeg is.
  • Als het deeg te losjes is, voeg je nog 2 eetlepels bloem en ¼ kopje havervlokken toe.
  • Vorm het deeg in de gewenste grootte en leg het op de met bakpapier bedekte bakplaat.
  • Bak de granola koekjes met cacao nibs op 180 graden gedurende 9 minuten, totdat de randen mooi goudbruin zijn.
  • Laat 10 minuten afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt.
cacao nibs
Cacao nibs
Cacao nibs