Goedkoop koken

Goede voornemens, daar heb ik er ieder jaar wel een paar van. Bewegen doe ik genoeg, want ik ben aan het trainen voor de marathon van Berlijn. Nee, mijn uitdaging ligt, sinds ik voor mezelf ben begonnen, op een heel ander vlak: minder geld uitgeven!

En omdat het grootste deel van mijn budget spendeer aan eten, ga ik budget-koken de komende maand. Ik neem jullie mee in mijn keuzes voor goedkope, maar wel gezonde voeding.

Keuze 1: ik eet minder vlees

Vlees is een duur onderdeel van de maaltijd en we kunnen prima zonder. Vitamine B12 komt bijvoorbeeld voor in dierlijke producten, zoals vlees, vis, zuivel en eieren. Bijkomend voordeel is dat je een duurzame keuze maakt. Voor de productie van één portie vlees is ongeveer 2.250 liter water nodig, best shocking!

Keuze 2: meer peulvruchten koken

Peulvruchten zijn geweldig. Het is niet voor niets het bonen jaar. Ik kook regelmatig met kikkererwten, witte- en bruine bonen en linzen. Er zitten veel vezels in, koolhydraten en eiwitten. Het zijn ook prima vleesvervangers, trouwens.

Klik hier voor nog vier tips.

,

Geplaatst op 08 februari 2016 door tym