Goddelijke vegan pasta bolognese

Vorige week maakte ik deze goddelijke vegan pasta bolognese met wortel pappardelle. I know, klinkt enorm gezond he? En dat is het ook! De bolognesesaus barst van de vitamines en is daarnaast ook súper smaakvol. De gehakt vervangen we door een plantaardige vleesvervanger gemaakt van erwten en quinoa. Geloof mij, je zult het vlees echt niet missen in deze goedgevulde Italiaanse saus. Verder gaan er lekker veel groenten, verse kruiden, balsamico en natuurlijk een goede scheut rode wijn door de bolognesesaus. Chianti in dit geval. Deze wijn past namelijk uitstekend bij rode sauzen. Oh, en in plaats van pasta serveren we wortel pappardelle bij deze vegan pasta bolognese! De zoete smaak van wortel gaat echt geweldig samen met de kruidige bolognese saus én hierdoor is dit gerecht ook nog eens een stuk lager in koolhydraten. Wist je dat je bospenen pappardelle binnen vijf minuten gemaakt hebt? Hieronder vertel ik je hoe.

Koolhydraatarme bospenen pappardelle

Bij een klassieke bolognese eten we pappardelle (je weet wel: die lange brede pasta linten), maar voor een extra voedzame maaltijd gaan we voor bospenen pappardelle! Alles wat je hiervoor nodig voor deze gezonde pappardelle zijn een paar bospenen en een dunschiller. Scheut goede olijfolie erdoor, snuf zeezout, kneepje vers citroensap. Helemaal heerlijk! Deze frisse wortel pappardelle past door de lichtzoete smaak echt geweldig bij de smaakvolle vegan bolognese saus. Kortom: een gerecht waar je lichaam én je smaakpapillen enorm blij van gaan worden.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 23 augustus 2021 door beaufood