
Inmiddels staan er heel wat lekkere recepten op Goodfoodlove: van fris & gezond tot guilty pleasures zoals de Oreotaart. Nu ontbrak een van mijn grootste favorieten nog: de cheesecake! Dat kan natuurlijk niet.
De cheesecake kent bijzonder veel gedaantes: van de gebakken New York cheesecake, tot een variant met een grote berg rood fruit bovenop en alles wat er tussenin zit. Ik ben dus echt een sucker voor gezouten karamel, maar vind een ‘gewone’ karamel maken best lastig. En daarbij: gemak dient de mens Om deze cheesecake nóg lekkerder te maken, top ik hem af met een laag dulce de leche – dat is karamel gemaakt van gecondenseerde melk. Wat je daarvoor moet doen: het blikje in een pan kokend water zetten en geduld hebben. En wat zoutflakes toevoegen natuurlijk, anders is ‘ie niet salted. Wist je trouwens dat het zout de zoete smaak van de karamel ‘optilt’, en dat deze smaak dus intenser wordt? Heerlijk!
Voor de bodem van deze topper van een taart koos ik voor Bastognekoeken. Gewoon, omdat het een extra lekkere smaak en die heerlijke crunch geeft. De roomkaas haal ik trouwens bij de Lidl: een tip die ik van queen of the cheesecakes (want dat is ze) Miljuschka Witzenhausen kreeg. Doe er je voordeel mee =) Oh, en vergeet de zoutflakes niet over de taart te strooien. Dat ziet er niet alleen mooi uit, het geeft ook een bijzonder lekkere twist.
Lees verder op www.goodfoodlove.com
Geplaatst op 31 oktober 2017 door goodfoodlove