Jaren geleden had ik – net als de rest van Nederland – nog nooit van gnocchi gehoord. Daarna kwam die periode dat we ons massaal afvroegen of het nou gnotsie of nokkie was. Inmiddels is de pastasoort (die trouwens aardappel als basis heeft, wist je dat?) goed ingeburgerd en daar ben ik maar wat blij mee. En jij ook want zo zet je binnen no time deze heerlijke gnocchi ovenschotel op tafel! Ik maakte de pasta klaar in een vegetarische bolognesesaus vol groenten in de oven. Daar gebruikte ik heel handig een ovenbestendige pan voor. Heb je die niet? Dan kan je er ook prima een ovenschaal voor gebruiken. Als je de kaas bovenop maar niet vergeet. Priorities first.
… want hallo: hóé lekker zijn die zachte deegkussentjes? Gebakken, gekookt of allebei – je maakt me er altijd blij mee. Het fijne is ook dat je gnocchi tegenwoordig zo’n beetje in iedere supermarkt vindt, meestal tussen de spaghetti en macaroni of bij de verse pasta’s in de koeling. Maarrrr gnocchi maak je ook heel makkelijk zelf met aardappel, bloem (of meel), ei en zout. That’s it. Kind kan de was doen.
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 20 februari 2022 door beaufood