Gnocchi ovenschotel met spinazie en citroenroomsaus

Gnocchi ovenschotel. Eenvoudig te maken en met maar een handje vol ingrediënten zet je deze heerlijke ovenschotel op tafel! Ik houd van uitgebreid kokkerellen, maar soms.. heb je na een lange dag gewoon honger, weinig tijd en wil je gewoon zo snel mogelijk aan tafel. Deze ovenschotel met gnocchi bereid je binnen tien minuten en de oven doet de rest! Oh, en heb je al verteld over die héérlijke saus van room, spinazie en citroen..

Gnocchi uit de oven

Voor dit recept gebruik ik lekker easy kant en klare gnocchi. Deze gnocchi hoef je maar twee minuutjes te koken et voilà, klaar voor gebruik! Althans, je zou de gnocchi natuurlijk gewoon zo gekookt kunnen eten, maar het liefst geef je ze nog een knapperig laagje in de koekenpan (met bijvoorbeeld een klontje roomboter en verse salie) óf je maakt er een ovenschotel van! Ik maakte er voor deze ovenschotel een eenvoudige saus bij van lekker veel verse spinazie, room en citroen. En walnoten, voor een knapperige bite. Strooi daaroverheen een royale laag Parmezaanse kaas en schuif de ovenschotel in de oven, tot deze een goudbruine kaaskorst heeft.

Geniet ervan!

PS. Heb je verse spinazie over? Maak daar dan een gezonde salade van voor bij de ovenschotel. Lekker met cherry tomaatjes, komkommer en een dressing gemaakt van olijfolie, mosterd, honing en appelazijn.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 14 mei 2023 door beaufood