Dit is een heerlijk gnocchi recept, namelijk een gnocchi ovenschotel met spinazie, tomaat, mozzarella en Grana Padano. Simpel, maar lekker. Daar houden we van! De Italiaanse keuken schittert om zijn eenvoud, dus dat houden we graag in stand. Deze gnocchi ovenschotel is supermakkelijk om te maken. In nog geen 30 minuten staat deze heerlijke avondmaaltijd op tafel. En je hebt er maar een handvol ingrediƫnten voor nodig. Wij gebruiken kant-en-klare gnocchi, maar je kunt natuurlijk ook zelf gnocchi maken.
In dit recept gebruiken we Grana Padano, een heerlijke harde Italiaanse kaas. Gemaakt van gedeeltelijk magere, rauwe melk uit Noord-Italiƫ. De rijping van Grana Padano duurt 9 tot meer dan 20 maanden. Voorafgaand aan de rijping worden er heel wat stappen doorlopen. Kaas maken is een heel precies proces, waarbij alle stappen nauwkeurig doorlopen moeten worden. Na 9 maanden van rijping worden de kazen uitgebreid gekeurd, zodat de kaas daarna het merk Grana Padano BOB mag voeren. En het allerbelangrijkste, de smaak. Grana Padano is een licht pittige kaas wat perfect past bij pasta gerechten en ook bij deze ovenschotel met gnocchi. Op een borrelplankje misstaat het ook niet trouwens.
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 21 april 2021 door UitPaulinesKeuken