Gnocchi bakplaat met pindasaus

Welja, nog een vegan recept, en weer met pinda’s en pindasaus (ik zit in een pindafase), maar nu in de vorm van een Aziatisch geïnspireerde, fleurige traybake met gnocchi en groente.

Zeg nooit tegen je tafelgenoten “Vanavond eten we vegan”, want dan is er altijd wel iemand die in de gordijnen klimt. Welnee, de kunst is om gewoon een smakelijk maal op tafel te zetten waar toevallig niks dierlijks aan te pas is gekomen. Een belangrijke tip die ik in mijn artikel over de (beginnende) plantaardige thuiskok (zie gisteren) per ongeluk ben vergeten.

Zelf zit ik intussen in een pindaperiode, en dat komt door de tip van mijn collega Jigal Krant (van het boek TLV Vegan) om meer te doen met pindasaus (“Fantastische uitvinding, maakt alles lekker”). Van de weeromstuit maakte ik ook weer eens zelf pindakaas. Mijn recept staat in mijn Grote zónder pakjes & zakjes kookboek, maar het komt neer op een bak ongezouten pinda’s 10 minuten licht roosteren in de oven en dan (afgekoeld!) met een snuf zout en suiker minstens 5 minuten malen in de keukenmachine tot het helemaal vanzelf pindakaas wordt, eventueel geholpen door een lepeltje olie. Duizend keer lekker dan Calvé.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 10 maart 2024 door KokenmetKarin