Glutenvrije spaghetti met garnalen en bimi

Vandaag heb ik een heerlijk recept voor een romige glutenvrije spaghetti met garnalen en bimi voor jullie én een fijne wijnsuggestie! Waar ik vroeger tot in de vroege uurtjes in de kroeg te vinden was, zo geniet ik nu zoveel meer van uitgebreid koken, een gezellig etentje geven of borrelen aan de eettafel in het weekend. Ik ben altijd al een wijnliefhebber geweest en sinds Mike bezig is met zijn opleiding tot vinoloog gaan we samen helemaal los met het zoeken van de lekkerste wijnen bij hapjes en gerechten. Muziek aan en de hele dag kokkerellen it is :D

Voor iedereen die geen tijd (of zin) heeft om naar een wijnhandel te gaan heb ik een goede tip voor de betere wijnen die je gewoon kunt kopen bij de supermarkt. De wijnen van Nederburg zijn onder andere te koop bij de Albert Heijn en zijn verkrijgbaar in verschillende types zoals sauvignon, chardonnay, shiraz etc. Nederburg werd in 1791 opgericht door Philippus Wolvaart en is vandaag de dag de meest bekroonde wijnleverancier uit Zuid-Afrika! Van exclusieve edities tot wijnen voor liefhebbers in het algemeen. Nederburg heeft ontzettend veel prijzen gewonnen en een aantal van hun wijnen zijn bij de supermarkt te koop (joepie!) voor een super schappelijke prijs.

Even terug naar de pasta, want dit is een van de lekkerste pasta’s die ik de laatste tijd maakte :D Glutenvrije spaghetti met een rood pepertje, gebakken garnalen, courgette en bimi. Je weet wel, die langwerpige baby broccoli. Pasta’s hoeven helemaal niet ongezond te zijn zolang je er maar lekker veel groenten in doet. Saus uit een potje is uit den boze en ook helemaal niet nodig bij dit recept, je brengt hem lekker op smaak met knoflook en verse peterselie. Snuf zeezout erbij, een drupje room, wat cashewnootjes en je avond kan niet meer stuk. Deze chardonnay van Nederburg past hier perfect bij.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 08 april 2017 door beaufood