Glutenvrije sinaasappel amandelcake

Deze sinaasappelcake is zo luchtig als een wolkje en gezoet met sinaasappel en kokosbloesemsuiker. Het geheime ingrediënt voor een súper lekker, citrustachtig zoetje zijn kardemompeulen. Ik ben echt mega gek op deze frisse zaadjes en ik doe ze vaak door een kom havermout of ik breng er warme chocolademelk mee op smaak. Je koopt de peultjes meestal gewoon bij de supermarkt. Ik heb het dus echt over de peultjes en niet over het kant en klare kardemompoeder. Geloof mij, dit is echt een wereld van verschil in smaak. Verder maak je van deze cake helemaal een feest door er warme sinaasappelsiroop overheen te schenken. Dit maak je simpelweg van sinaasappelsap, rasp en wat kokosbloesemsuiker. Het enige wat deze cake nog nodig heeft zijn vervolgens alleen nog wat gehakte nootjes, stukjes pure chocolade en genieten maar :D

Dit heb je nodig voor deze glutenvrije sinaasappel amandelcake

Voor de glutenvrije amandelcake

  • 175 gr amandelmeel
  • 1 sinaasappel
  • 7 eieren
  • 100 gr kokosbloesemsuiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 10 kardemompeulen

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 02 april 2020 door beaufood