Met deze glutenvrije spinazie quiche met geitenkaas kun je alle kanten op. Eet een grote punt quiche als lunch, als avondeten met een simpele salade erbij (bijvoorbeeld veldsla, tomaatjes, komkommer, feta en een eenvoudige dressing van olijfolie, appelazijn en een snuf peper en zout!) of serveer hem in kleinere stukjes gesneden als hapje voor bij de borrel. Net uit de oven is hij heerlijk, maar ook koud is hij súper lekker.
Ik ben echt gek op quiches. Oftewel: hartige taarten. Ik experimenteer er regelmatig op los met verschillende vullingen en deze vulling van spinazie, geitenkaas en tomaat is één van mijn favorieten. Naast ontzettend lekker is deze spinazie quiche ook nog eens voedzaam. De vulling bestaat naast spinazie, tomaat en geitenkaas namelijk uit kwark en eieren. That’s it!
Oh, en die glutenvrije bodem, die maak je natuurlijk gewoon zelf in plaats van kant en klaar bladerdeeg te gebruiken. Want: tien keer lekkerder. Ik hoor je denken: pff gedoe, maar geloof mij, het is het waard! Je maakt hem heel eenvoudig van boekweitmeel, amandelmeel, kwark en een flinke snuf Italiaanse kruiden. Even kneden en klaar is kees. Mocht je daar nou écht geen zin in hebben, dan gebruik je gewoon een paar plakjes (glutenvrij) bladerdeeg voor hartige taarten. Maar nogmaals, deze super smaakvolle Mediterraanse quichebodem is die tien extra minuten van je tijd helemaal waard.
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 18 juli 2020 door beaufood