Glutenvrije plaattaartjes met geitenkaas en vijgen

Dit is denk ik een van de makkelijkste en leukste voorgerechtjes die ik ooit maakte. Ik vind het altijd een uitdaging om iets origineels en lekkers op tafel te zetten zonder daar uren voor in de keuken te hoeven staan. Het is natuurljk wel zo gezellig om met je gasten te kunnen kletsen wanneer je een etentje geeft. Deze glutenvrije plaattaartjes met geitenkaas en vijgen maakte ik laatst tijdens een etentje en gelukkig redde ik het nog nét om er een foto van te maken (het licht in de winter is echt om te huilen), want ze vielen in de smaak!

Tweede kerstdag geven Mike en ik een kerstdiner en ik denk dat ik deze plaattaartjes als voorgerecht maak. Over kerst gesproken, de aankomende twee weken werk ik met een stel foodbloggers aan een heeeel lekker kerstmenu. Samen maken we een keuze menu met gerechten die lekker en gezond zijn. Vis, vlees, vegetarisch, voor ieder wat wils. Wie van jullie duikt er ook zelf de keuken in met kerst? Ikzelf ben eerste kerstdag tijdens ons familiedinner samen met mijn mams verantwoordelijk voor het hoofdgerecht en tweede kerstdag vier ik met mijn vader en onze vrienden en ga ik aan de slag met verschillende kleine gerechtjes. En bijpassende wijntjes! Ik heb zó onwijs veel zin in de kerstdagen. Ennn in mijn verjaardag op 23 december. Was ik even bijna een kerstkind geweest :)

Voor deze plaattaartjes maak ik gebruik van glutenvrij bladerdeeg omdat ik niet zo lekker ga op gluten. Heb je daar zelf geen last van? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor gewoon bladerdeeg.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 05 december 2016 door beaufood