Glutenvrije pannenkoeken (met spek)

Als er één ding is dat wij ontzettend lekker vinden, dan zijn het wel pannenkoeken! Vaak zijn ze gemaakte van tarwemeel en wordt onze buik er minder blij van. Daarom maakte ik deze glutenvrije pannenkoeken (ook heeeeerlijk als ontbijt) met spek. Supersnel te maken met boekweitmeel. Maak er gelijk een paar in één en vries ze in, scheelt je tijd op drukke dagen.

glutenvrije pannenkoek met spek

Glutenvrije pannenkoeken

Of je ze nu met spek, zonder spek, met appel, gember, kaneel, blauwe bessen, of chocolade snippers maakt... (laat je fantasie de vrije loop!), deze glutenvrije pannenkoeken zijn heerlijk. Overigens zijn ze niet alleen glutenvrij, maar ook zuivelvrij. Perfect om de dag mee te beginnen dus!

De oplettende lezers (en dat ben jij, dat weet ik), zal opmerken dat we nog wat onderdelen missen om hier een volwaardige maaltijd van te maken. Klopt! In dit geval at ik hierna nog wat rauwkost later in de ochtend. Wil je meer voorbeelden van het splitsen van je maaltijden, check dan deze post over fitfood dagmenu's.

De ster in dit recept is het boekweitmeel. Boekweit is geen graan, maar een kruidachtige plant. Het is voedzaam, licht verteerbaar en bevat veel magnesium, kalium en fosfor. Persoonlijk vind ik het niet in alle recepten even goed tot zijn recht komen, maar in de meeste (zoete) baksels gaat het prima!

Heb jij al eens met boekweitmeel gebakken? En wat is je favoriet, of zou je graag hier op het blog terug zien? Laat het ons weten in de comments! (en uiteraard zouden we met een 5-sterren rating ook super blij zijn).

Smakelijk alvast!

Klik hier voor het recept.

,

Geplaatst op 04 juli 2016 door lovefitfood