Glutenvrije chocolade pepernoten van havermout

Stiekem halen we met zijn allen vaak pepernoten door de war met kruidnoten. Kruidnoten zijn die knapperige bruine halve bolletjes (die wij pepernoten noemen) terwijl pepernoten een zachte structuur hebben met een lichte honingsmaak. Al met al, beiden even lekker! Of trouwens, als ik mocht kiezen zou ik toch voor kruidnoten gaan. En die blijf ik dan gewoon lekker pepernootjes noemen.

Traditionele pepernoten worden gemaakt van tarwebloem en geraffineerde suiker, maar in dit recept heb ik ze omgetoverd tot glutenvrije chocolade pepernoten van havermout minus een berg suiker erin. Zonder chocolade zijn ze ook lekker maar dat pure chocolade laagje eromheen.. Daar word ik gewoon erg gelukkig van. Het voordeel van havermout als ingrediƫnt is dat je sneller vol zit. Van de gewone pepernoten kan ik gedachteloos bergen weg werken, maar gister zat ik na een klein handje van deze chocolade pepernoten toch echt wel vol. En dat is weer fijner voor mijn figuur want net als in de zomer wil ik er ook in de winter (op feestjes) mooi uitzien in een jurkje. Dat zeggende krijg ik ineens een voorzichtig kerstgevoel.. Kerst is al over anderhalve maand! Ik heb al een hele lijst met recepten die ik wil uitwerken maar mochten jullie verzoekjes hebben, laat me dat vooral weten. Voorgerechtjes, hoofdgerechten, gezonde desserts, drankjes, wijntips, kerstkoekjes?

Maar voor nu eerst het recept voor deze glutenvrije chocolade pepernoten van havermout.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 31 oktober 2016 door beaufood