Deze glutenvrije broodjes met Italiaanse kruiden zijn echt geweldig als lunch. Ze zijn ontzettend makkelijk te maken en ze hoeven maar twintig minuutjes in de oven. De basis van het beslag bestaat uit yoghurt, boekweitmeel en ei. Aan het beslag voeg je vervolgens een scheut olijfolie en gedroogde Italiaanse kruiden toe. Het resultaat zijn vier vers afgebakken glutenvrije broodjes die naast lekker ook nog eens voedzaam zijn
Je kunt deze kruidige broodjes met van alles en nog wat beleggen. Bijvoorbeeld met gerookte zalm, plakjes komkommer en roomkaas. Of met deze zelfgemaakte Italiaanse paprika tomaat spread (om maar even in de Italiaanse sfeer te blijven) en rucola. Of plakjes avocado, geitenkaas en honing..
De glutenvrije broodjes zijn het lekkerst wanneer ze net uit de oven komen. Maak je ze toch liever de avond van tevoren, zodat je ze de volgende ochtend mee kan nemen naar werk? Bewaar ze dan (nadat ze zijn afgekoeld) buiten de koelkast in een goed afgesloten bak of boterhamzakje.
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 03 augustus 2020 door beaufood