Glutenvrije Appel Beignets

Lekker makkelijk, gewoon hetzelfde recept als voor oliebollen, alleen met een tikkie minder kokosmelk zodat je een iets dikker beslag krijgt.

Ik had de appel in stukjes gesneden omdat ik er niet zeker van was dat het beslag goed zou blijven zitten om een appelring. Daar had ik me in ieder geval geen zorgen om hoeven maken. Snij de appel rustig in ringen, doop ze in het beslag en frituur ze in een koekenpan met ongeveer twee centimeter hete kokosolie.

Het beslag is overigens al zoet van zichzelf door de kokosmelk maar mocht je kunt natuurlijk altijd een extra eetlepel honing door het beslag mengen voor een extra zoete smaak.

Ingrediƫnten (4 porties)

  • 80 gram kastanjemeel (of boekweit)
  • 50 ml kokosmelk
  • 30 ml water
  • 1 ei, gesplitst
  • Snuf zout
  • Appel
  • Citroensap
  • Kaneel
  • Een koekenpan met een laagje kokosolie om de appel beignets in te frituren.

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 30 december 2016 door eetpaleo