Glutenvrije Amandel-perentaart van Oersterk oprichter Richard de Leth

Met dit weer heb ik altijd zin om te bakken! Jij ook? We hebben weer een lekker en gezond bakreceptje voor je. Deze keer van mijn lieve collega Oersterk oprichter Richard de Leth, deze heerlijke Amandel-Perentaart. Uiteraard glutenvrij! Veel bak plezier!

Het recept komt uit het boek OERsterk Eten van onze expert Richard de Leth, genieten!

Amandel-perentaart

Voorbereiding: 10 minuten

In de oven: 45 minuten

Je hebt nodig:

* 200 g amandelmeel

* 2 peren, geschild en in partjes of blokjes

* 3 of 4 eieren

* 1 ½ tl baking soda of zuiveringszout

* 5 kardemompeulen gemalen of 1 tl gemalen kardemom

* 4 el honing

* 50 g gedroogde abrikozen of dadels, kort geweekt en gepureerd

* 50 g boter

* mespunt Keltisch zeezout

* ½ tl kaneel, meer naar smaak

* 1 appel, geraspt (laatste moment)

lees verder:

https://www.vivonline.nl

Geplaatst op 09 september 2018 door vivonline