Glutenvrij, hoe zit dat nou?

Glutenvrij, hoe zit dat nou?

Glutenvrij eten. Het lijkt wel een hippe trend tegenwoordig. Op veel restaurantmenu's wordt aangegeven welke gerechten glutenvrij zijn. De glutenvrije blogrecepten vliegen je online om de oren. Het glutenvrije schap in de supermarkt wordt alsmaar groter en groter. En de glutenvrij-marketingtermen op productverpakkingen lijken wel steeds prominenter aanwezig te zijn. Dat is natuurlijk ontzettend fijn voor mensen met een glutenintolerantie (coeliakie). Maar wat me opvalt is dat bijna iedereen ineens "last heeft' van gluten, terwijl dat pakweg 5 jaar terug, niet het geval was. Velen denken dat je dik wordt van gluten. Daar kan ik kort over zijn: dat word je niet. Je wordt zwaarder omdat je te veel eet. Of dat nu van glutenvrije of niet-glutenvrije producten is, dat maakt niets uit. Veel onduidelijkheden dus!

De hoogste tijd om samen met Schär, marktleider van glutenvrije voeding, in dat hele glutengebeuren te duiken en een en ander te verduidelijken!

Lees hier verder op I Love Health!

,

Geplaatst op 27 juli 2015 door ilovehealth