Glutenvrij eten zonder coeliakie || Do or don’t?

Je merkt het wel aan de schappen in de supermarkt: glutenvrij eten is steeds meer een ding. Voor de mensen met coeliakie is er daardoor steeds meer keuze. Ook in restaurants heb je tegenwoordig vaak speciale menukaarten met allergie-informatie. Dat is allemaal fijn natuurlijk. Toch is er ook iets geks aan de hand: steeds meer mensen zonder coeliakie eten ook glutenvrij. Helpt dat nou wel of of helpt dat nou niet?

Glutenvrij eten: wat zijn gluten?

Gluten zijn een onderdeel van de eiwitten in verschillende graansoorten (tarwe, gerst, spelt). Deze komen daar van nature in voor. Ook in alle producten die van granen gemaakt worden komt dus gluten voor (pizza, brood, pasta). Daarbij hebben gluten een bindende werking (denk aan de bloem die je toevoegt bij het taart bakken: bijna één en al gluten). Daarom worden ze ook vaak toegevoegd aan andere producten zoals bier, soep, sauzen en snoep.

Lees verder op www.ilovehealth.nl

Geplaatst op 07 september 2016 door ilovehealth