Oh, en waarom ik dit een brood noem en geen cake? Net als bij een snee brood smaakt een plak van dit appel kaneel brood extra goed met een lekkere topping erop. Bijvoorbeeld met een laag romige plantaardige variatie op boter. Wellicht hebben jullie het al voorbij zien komen op Instagram, maar ik ben enorm fan van de nieuwe 100% plantaardige variatie op boter van Becel. Nee dit is geen plat verkooppraatje, ik vind deze plantaardige spread echt héél erg lekker. Hij is super romig en bestaat uit een mix van plantaardige oliën die afkomstig zijn uit zaden van onder andere zonnebloemen, koolzaadbloemen en lijnzaadbloemen en uit shea- en kokosolie. Verder is Becel Pure vrij van palmolie, lactose, conserveermiddelen en kunstmatige smaakstoffen. Om verschillende redenen probeer ik steeds vaker plantaardige keuzes te maken. Een plantaardig voedingspatroon bestaat voornamelijk uit groenten, fruit, peulvruchten, noten, volkorenproducten en plantaardige vetten en oliën. Nummer één is dat het simpelweg beter is voor het milieu en de dieren. Op nummer twee staat dat plantaardige voeding rijk is aan belangrijke voedingsstoffen, zoals goede onverzadigde vetten, en dus goed voor de gezondheid! Onverzadigde vetten, zoals Omega 3 en 6 dragen bij aan het verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed. Ik ga hier zeker niet roepen dat jullie allemaal veganist moeten worden (ben ik zelf namelijk ook niet), maar ik juich het vaker maken van plantaardige keuzes wél enorm toe. Ik zeg, maak dit appel kaneel brood eens, smeer er een lekkere laag plantaardige spread op en proef het zelf :)
Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!
Voor de swirl
Voor erop
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 04 juli 2019 door beaufood