Gluten- en zuivelvrije appelcake

Door het gebruik van amandelmeel krijgt de cake een beetje een spijssmaak en dat is extra lekker. Door een ronde springvorm te gebruiken lijkt het net of je een puntje taart eet, maar dan een gezonde taart! Wat wil je nog meer? Als je strikt glutenvrij moet eten let dan op het glutenvrije logo. Voor dit recept heb ik een kleine hoge springvorm van 18 centimeter gebruikt maar je kan de cake ook gewoon maken in een langwerpige cakevorm.

Ingrediƫnten:

  • 100 gr amandelmeel
  • 100 gr bruine rijstmeel
  • 2 appels
  • 2 eieren (middel)
  • 150 ml plantaardige melk
  • 40 gr gesmolten kokosolie
  • 50 gr rozijnen
  • 10 gr honing (of meer als je van iets zoeter houdt)
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl vanille-aroma
  • Amandelschaafsel ter decoratie

Lees verder op www.boostyourhealth.nl

Geplaatst op 25 februari 2022 door boostyourhealth