Leer in één dag hoe je oesters kunt rapen, open maken en bereiden. Aldus Oestour. En dat is precies wat je gaat doen als je met hen op pad gaat. Plus je krijgt er een hoop kennis en gezelligheid bij! Echt, wát een leuk uitje is dit. Als groot oesterliefhebber was ik direct enthousiast toen ik hoorde over de eendaagse excursie over de dijken van de Oosterschelde. In samenwerking met Ford ga ik elke maand op zoek naar een mooie plek waar je kunt genieten van lekker eten en dit was wel echt een toppertje. Samen met Mike reed ik op een zonnige (yes!) dag naar Zeeland om oesters te gaan rapen. Ik heb oprecht nog nóóit zoveel oesters gezien. Het hele strand lag er bommetje vol mee. We kochten à la minute nog een paar regenlaarzen, kregen voordat we aan de wandel gingen twee emmers in onze handen gedrukt en rapen maar!
We hadden echt geluk dat het zulk mooi weer was op het strand. Na een informatief praatje ga je het strand op om je emmer te vullen met mooie oesters. Of lelijke, want dit is wel andere koek dan de mooi gevormde oesters die je in een restaurant krijgt. Hier vind je robuuste oesters die verser dan vers zijn. Sonja en Fred zijn er om alvast een oester open te maken voor iedereen die niet kan wachten, inclusief een fles Hermit gin want volgens hen is dit een waanzinnige combi. En na deze tour vind ik dat ook ;)
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 30 juni 2017 door beaufood