
Zodra de maand december aanbreekt sta ik als een van de eerste bij mijn favoriete oliebollenkraam in de rij. Nu wilde ik zeggen dat die oliebol me gestolen kan worden, maar dat is niet helemaal waar want óók van die oliebol word ik blij, maar nog euforischer word ik van de appelflap. Beetje rare timing zul je nu denken want het duurt nog zo'n 200 dagen voordat het december is. Gelukkig is een appelflap lang niet zo tijdsgebonden als ik lange tijd heb gedacht (of mezelf heb voorgenomen uit zelfbescherming). Toen we afgelopen week filodeeg over hadden en een vriezer tekort, ging ik aan de slag met appelflappen maken. En dan ga ik natuurlijk voor de variant zonder de dikke vette bladerdeeg, roomboter en kilo's suiker. Tot mijn grote verrassing was dit net zo lekker!
- Filodeeg
- Appel
- Kaneel
- Rozijnen
- Walnoten
- Eigeel of water
Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de vulling. Ik wil binnenkort ook aan de slag met varianten met peer, verschillende soorten noten, kokos, cacao en goji bessen.
Lees verder op www.followfitgirls.com
Geplaatst op 06 juni 2016 door followfitgirls