9 gezonde producten uit de supermarkt

Voor gezonde producten hoef je niet per se naar de biowinkel. Ook reguliere merken maken door de groeiende vraag naar healthy foods steeds meer verantwoorde voedingsmiddelen. FitGirl ging op onderzoek in de supermarkt en zette 9 bewuste producten voor je op een rij.

Frozen fruits

In het vriesvak van de supermarkt: bevroren vruchten als aardbeien, bosbessen, stukjes mango of berrymix. Lekker en handig voor in je smoothies en yoghurt, maar ook lekker om (ontdooid) zo te eten.

Fruitijsjes

Van Hero: Bevroren Fruit op een Stokje, heerlijke vruchtenijsjes met meer dan 90% fruit en een beetje natuurlijke vruchtensuiker. Verkrijgbaar in de smaken appel-peer, rood fruit en ananas.

Groentespreads

Lekker op je broodje of cracker: groentespreads met onder andere avocado, tomaat, olijf, paprika, champignons en courgette. Je maakt het natuurlijk helemaal af met plakjes komkommer, tuinkers en kiemgroenten als alfalfa.

Hummus

Naast de standaard hummus zijn er nu ook heerlijke varianten. De basis bestaat natuurlijk uit kikkererwten, waaraan rode biet, zongedroogde tomaat, kerry of koriander en limoen is toegevoegd. Smakelijk op brood, crackers of toastjes, maar ook als dip bij rauwkost en gegrilde groente.

Notenspreads

Lekker op een rijst- of kamutwafel: notenspread. Verkrijgbaar in varianten als pinda, hazelnoot, (witte en bruine) amandel en cashewnoot. Calorierijk, maar erg gezond.

Havermout

Goedkoop en boordevol waardevolle voedingsstoffen: havermout. Om havermoutpap te maken, verantwoorde koekjes en pannenkoeken te bakken of als extra bite in je smoothie.

Gezonde bakproducten

Er komen steeds meer verantwoorde alternatieven voor tarwebloem: boekweitmeel, speltmeel, amandelmeel en kastanjemeel. Om zelf steeds wisselende broden, cakes, bars en koekjes te bakken.

Kokos

Erg gezond: kokos. In de supermarkt vind je het geraspt (lekker over nasi en andere Aziatische gerechten), als kokosmelk (heerlijk in curry’s) en als kokoswater (erg dorstlessend).

Ovensnacks

Kwekkeboom ovensnacks: krokante hartige hapjes met een verlaagd vetgehalte en minder calorieën. Er zijn onder andere bitterballen, kroketten, kaashapjes en satésnacks om iets minder ongezond te snacken.